Kostnader för ett barn

Att skaffa barn är inte bara ett stort beslut som kommer att påverka livets utformning, utan även dess ekonomi. Man brukar rent generellt säga att ett barn kostar ungefär en miljon kronor fram tills att det fyller 18 år. Då har man räknat in allt ifrån kläder och möbler i barnets rum, till mat och en uträknad hyra per person i familjen. Redan innan barnet är fött så kommer det flera stora kostnader som kan påverka den egna ekonomin och som blir ett smakprov på hur dina framtida utgifter kan komma att se ut. Ibland kan det vara så att de pengar man vanligtvis drar in varje månad inte räcker till och då får man försöka få in pengar pengar på andra sätt för att klara av det hela.

Idag finns det flera olika sätt som man kan ta till för att dra in lite extra pengar till hushållskassan. En del väljer att jobba extra för att få in mer pengar, medans andra istället säljer av onödiga saker de har liggandes i hemmet. Ytterligare ett sätt är att försöka ha turen med sig och vinna till sig lite extra pengar. Detta kan man göra på flera olika sätt och många väljer då att vara med i olika lotterier, där man inte behöver några specifika förkunskaper för att vinna. Istället har alla som är med samma chans och det enda som kan öka ens vinstchanser är att man till exempel lämnar in fler rader eller köper flera lotter.

Ett lotteri som många svenskar har valt att prova på någon gång är Lotto, som distribueras utav Svenska Spel. Spelet har funnits sedan 80-talet och känns igen utav de flesta på sin klara, gröna logga. Här drar man fram en lottorad vid en direktsänd dragning som består utav sju nummer mellan 1 och 35. Alla som vill vara med och spela har inför detta fått lämna in en egen rad som de tror kommer att bli den vinnande. Lyckas man pricka in alla sju nummer kan man räkna hem en riktigt stor vinst som kan hjälpa till en hel del på traven.