Julklappar till barn

gifts-570821_640Julen är barnens höjdpunkt på året. En hög med stora färgglada paket ligger under julgranen redo att öppnas. Nya leksaker att leka med. Deras ögon tindrar i julgransljusen och dagen innan julafton kan man höra dem vrida sig av sömnbrist i sängarna. Julen är magisk för barn. Som förälder vill man köpa allt till barnen, ibland är det svårt att ha råd med alla deras önskningar och ibland är det svårt att veta exakt vad det är de önskar sig. Många barn önskar sig allt bara för att önska sig det, men att hitta guldkornen i högen av önskningar är inte alltid lätt oavsett hur väl man känner sitt barn. Det är inte alltid så lätt att man kan köpa dockor till flickor och bilar till pojkar.

Tips på julklappar till barn
Ska man köpa ett julklapp till ett barn kan man lätt bli blind av alla leksaker i leksaksaffären. Man minns sin barndom och vill dela med sig av den genom att köpa pussel som man själv älskade. Det är lätt att fastna vid leksakerna som låter eller hur söta dockorna är. Nedan följer julklappstips på vad man kan köpa till ett barn beroende på vilken ålder barnet är.

0-5 år
Barn i denna ålder går det utmärkt att köpa gosedjur till eller stora leksaker så som sparkbilar eller dockor. Uppåt 5 år börjar barnet få ordentliga intressen och fäster sig vid enstaka saker så som att ett barn kan börja gilla dinosaurier eller prinsessor. Då är det bara att börja rikta in sig på dinosauriegosedjur eller dockor med vackra prinsessklänningar.

6-9 år
I det här ålderspannet börjar barnet växa upp och intressena kan variera starkt. Det är allt från barbiedockor till actionfigurer som gäller. Barnfilmer är också perfekta julklappar. Klisterböcker, pyssel och LEGO älskas av många barn i denna ålder. I den här åldern är det även många barn idag som intresserar sig för TV-spel. Leksaksbutiker brukar ha barnspel man kan köpa till dem. Det kan vara allt från LEGO spel till andra gulliga små barnspel.