Inredning i barnrummet

Som nybliven förälder är det en hel del saker man måste införskaffa och man vill gärna ge ett ombonat och fint första hem till sitt barn. Att inreda barnets rum kan vara väldigt roligt och det finns idag mängder av fina saker som kan ta plats där. Förhoppningsvis kan dessa tips ge dig hjälp på vägen för att skapa dit drömrum.

Vilka färger man ska välja finns det en hel del olika meningar kring. Vissa anser att rosa eller blått är för stereotypiskt, medan andra gärna håller sig till dessa. Förutom dessa färger finns det en mängd andra färger att välja mellan. Ljusa färger brukar ofta förekomma, men självklart är detta en smaksak. När barnet blir äldre kan man låta denne själv vara med och välja vilka färger den gillar. Även om du kanske inte håller med barnets önskemål, så kan det vara bra att försöka komma fram till en kompromiss mellan era åsikter.
Om du har svårt att välja en färg kan du använda dig av en neutral kulör på väggarna, för att med tiden addera detaljer i olika färger. Detta kan vara i form av gardiner, tavlor eller kuddar på sängen.

Bra förvaring för alla leksaker, kläder och annat är A och O i ett barnrum. För saker som barnet själv ska kunna nå bör du tänka på att ha sakerna i en sådan höjd att barnen själv kan nå dessa. Det finns idag en mängd smarta förvaringslösningar med utdragbara lådor och hyllor där barnen själva kan hålla reda på sina saker. Möbelkombinationen String hylla är ett bra exempel, då denna kan anpassas och byggas ut efter behovet som finns. Denna tidlösa möbel kan även följa med i rummet i takt med att barnet växer upp.

Rent möbelmässigt så beror behovet på åldern på sitt barn. Ett bra köp kan vara en spjälsäng som lätt kan göras större i och med att barnet växer. Idag finns det spjälsängar där du kan ta bort ena sidan för att barnet enkelt själv ska kunna klättra in och ut, samt att denna även kan dras ut på längden.

För de större barnen kan ett skrivbord vara en bra möbel i barnrummet. Här kan barnet rita, pyssla och hitta på en mängd olika lekar. Detta ger även en självklar plats för att göra sina läxor i och med att barnet växer och börjar skolan.